USTVARJALNICA TETE DOMIŠLJIJE - Matea Reba, Suzana Zgonec, ilustracije Marko Novak, Zavod Maruška, 2007

Bil je dolgočasen, sončen dan… Ne, bil je dolgočasen oblačen dan. Ne, bil je … Ah, saj sploh ni pomembno, kakšen dan je bil, a dvojčka Miša in Miki sta se dolgočasila. In ko res več nista vedela,kaj bi počela, jima je na obisk prfrčala sama teta Domišljija. Ta ima v rokavu nešteto domislic za kratkočasenje in ker je dolgočasnih dni veliko, se je v knjigi, ki je  kombinacija zgodbic in ustvarjalnega priročnika za otroke, zbralo kar 40 predlogov, kaj početi .

Dvojčka in teta Domišljija so  iz preprostih, vsem dostopnih materialov, kot so papir, odpadna embalaža, ostanki blaga, pluta, gozdni plodovi, kamenčki in podobno izdelali  40 različnih izdelkov, za vsak letni čas po deset.Tu boste našli rožice za mamico, zapestnice prijateljstva, puščice, darilca za rojstne dni in novo leto, okraske za polepšanje svoje sobe…  V uvodu je kratka zgodbica o dogodivščinah dvojčkov, ta pa se nadaljuje z izdelavo izdelka, ki je nazorno opisan z besedilom, navodili, ilustracijami ter fotografijami vmesnih postopkov in končnega izdelka.

Če bodo otrokom namesto tete Domišljije priskočili na pomoč  starši ali stari starši, pa bo kratkočasenje od USTVARJALNICI TETE DOMIŠLJIJE še posebej doseglo svoj namen.

Knjiga ima 84 strani in trde platnice, mer 22 krat 26 cm, ima številne barvne ilustracije in fotografije.

Cena knjige : 25 €